محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه 12 آذرماه در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه تهران حضور پیدا کرد و در نشستی حدوداً 3ساعته به بیان نقطه نظرات خود در حوزه انرژی هسته‌ای و سیاست خارجی و... پرداخت.

ظریف در این نشست و در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان اعلام داشت: "باید بگویم غربی‌ها از 4 تا تانک و موشک ما نمی‌ترسند. آیا شما فکر کرده‌اید آمریکا که با یک بمبش می‌تواند تمام سیستم‌های نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما می‌ترسد؟".

این سخنان وزیر امور خارجه با واکنش‌های مختلفی همراه بود و در اولین اقدام 35 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ظریف تذکر دادند.

سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) در واکنش به این سخنان وزیر امور خارجه اعلام کرد که آقای ظریف تخصص لازم را در امور امنیتی و دفاعی ندارد.

خبرگزاری تسنیم با توجه به این سخنان وزیر امور خارجه در سلسله گزارش‌هایی به بررسی بخشی از توان نظامی جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد.

متن کامل بخش اول این سلسله گزارش‌ها که به بررسی توان نظامی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه و به‌خصوص در خلیج فارس و تنگه هرمز پرداخته بود را "اینجا" بخوانید.

 

متن کامل بخش دوم این گزارش‌ها که با موضوع قدرت دریایی ارتش در آب‌های جنوب کشور منتشر شده بود را "اینجا" بخوانید.

 

رزمایش نیروی دریایی ارتش

 

متن کامل بخش سوم این گزارش‌ها که با موضوع بخشی از توان هوایی ارتش در حوزه جنگنده‌ها و بالگردها منتشر شده بود را "اینجا" بخوانید.

رژه جنگنده های ارتش

متن کامل بخش چهارم این گزارش‌ها که با موضوع تجهیزات راداری و شناسایی قرارگاه پدافند هوایی منتشر شده بود را "اینجا" بخوانید.

 

  رادارات

** مقدمه

اصولا هر ارتشی از سه نیروی زمینی، هوایی و دریایی تشکیل می‌شود که به صورت هماهنگ با هم کار می‌کنند. نیروی زمینی خود شامل قسمت‌های مختلف از جمله پیاده نظام، تیپ‌های زرهی و غیره است.

نیروی زمینی جمهوری اسلامی ایران که متشکل از نیروهای مسلح سپاه و ارتش است، به عنوان یکی از نیروهای زمینی قدرتمند شناخته می‌شود و به لحاظ نیروی انسانی جایگاه نخست را در اختیار دارد.

در این بین وظایف متفاوتی بر عهده نیروی زمینی سپاه و ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

نیروی زمینی ارتش نیز با در اختیار داشتن و ایجاد کردن قرارگاه‌هایی در نقاط مختلف کشور وظیفه کنترل و فرماندهی نیروی زمینی در نواحی زیر نظر را بر عهده دارد.

در کنار توان نیروی انسانی آموزش دیده و قرارگاه‌هایی که هر یک به عنوان هسته مرکزی و هماهنگ کننده قوای زمینی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند، تجهیزات مدرن و افزایش توان فنی طراحی، ساخت و بکارگیری تسلیحات به روز، از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

در این راستا جمهوری اسلامی ایران دارای خودروها و جنگ‌افزارهای زرهی سنگین، نیمه سنگین و سبک است که در ذیل به بخشی از این توانایی اشاره می‌شود:

الف) تجهیزات و خودروهای زرهی:

1- نفربرهای زرهی بومی:

** نفربر زرهی براق:

براق یک نفربر ساخت ایران، زرهی خاکی و آبی با حفاظ زرهى مناسب و تحرک بسیار بالا است.

در حقیقت این نفربر با کاهش وزن، افزایش سرعت در جاده، زره قوی‌تر، سیستم حفاظت NBC و نصب دوربین دید در شب در رده نفربرهای روز دنیا به‌شمار می‌رود.

تا سال 2010 هفت گونه متفاوت این نفربر برای انجام عملیات آبی خاکی طراحی شده است؛ آمبولانس، خودرو پشتیبانی و مهندسی، حمل مهمات، خمپاره‌انداز، مجهز به ضدهوایی و مجهز به موشک ضدتانک و خودرو فرماندهی و حمل نفر از انواع به‌کارگیری شده این نفربر است.




تاريخ : یک شنبه 8 دی 1392برچسب:, | | نویسنده : مقدم |